Monday, May 23, 2011

Teknologi-teknologi yang mungkin telah digunakan pada piring terbang UFO


Piring terbang UFO adalah di antara propaganda yang diadakan oleh kerajaan Amerika Syarikat dan sekutu-sekutunya. Mereka mengatakan bahawa UFO merupakan alien dari planet lain. Sedangkan sebenarnya piring-piring terbang yang biasa ditemui di seluruh dunia itu adalah milik mereka sendiri.

Mereka mengaburkan pandangan masyarakat dunia melalui filem-filem Hollywood dan berita-berita di media massa utama. Agenda UFO ini merupakan salah satu agenda untuk menguasai dunia.

Berikut ini adalah beberapa teknologi antigraviti yang mungkin digunakan oleh mereka untuk mencipta piring terbang yang biasanya dikenali sebagai UFO (Unidentified Flying Object).\

Searl Effect Large-Scale antigravityImej di atas dirakam oleh BBC News sekitar tahun 1960an
Salah seorang yang paling terkenal dalam bidang antigraviti ialah John Searl (John Roy Robert Searl), yang juga digelar sebagai 'Bapa antigraviti moden'. Dia mencipta alat yang diberi nama Searl Effect Generator (SEG)


John Searl lahir pada 2 Mei 1932 di Wantage, Oxfordshire, England.  Beliau mendakwa antara tahun 1946 dan 1956 telah merekabentuk dan membina generator elektrik jenis gerakan sistem berterusan terbuka dikenali sebagai Searl Effect Generator (SEG).

Beliau juga telah mendakwa telah membina sebuah mesin terbang yang didasarkan pada kesan anti-graviti,  yang beliau beri nama Inverse-G-Vehicle (IGV)


Di bawah ini adalah sebahagian video ceramahnya di IFNE Conference di Denver pada tahun 1994.
http://www.dailymotion.com/video/x6yqts_the-searl-effect-large-scale-antigr_news
Website John Searl di http://www.searlsolution.com/index.html

Hutchison effect antigravity
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WK-BziiId_0

Seperti yang pernah dijelaskan oleh John Hutchison, 'Hutchison effect' terjadi sebagai respons terhadap konfigurasi ruangan-waktu tertentu yang relatif rendah daya tenaga elektromagnetik. Paparan yang dihasilkan dari kekuatan yang tidak biasa boleh dinyatakan dalam pelbagai cara. Salah satu kesan ketara adalah pengapungan (levitation) benda berat.

Objek tersuspensi di udara, atau mereka didorong ke atas dengan cepat keluar dari pandangan kamera.

Pada tahun 1979, Hutchison mendakwa telah menemui sejumlah fenomena yang luar biasa, ketika cuba untuk menduplikasi percubaan yang dilakukan oleh Nikola Tesla. Dia merujuk beberapa fenomena ini bersama-sama dengan nama "Hutchison Effect", termasuk pengapungan objek berat, gabungan bahan berbeza seperti logam dan kayu, sementara kurang perpindahan apapun, logam retak spontan, kehilangan sampel logam dan beberapa lagi.

Menurut Hutchison dan Kolonel John Alexander, saintis ketenteraan dari Amerika Syarikat telah bekerja dengannya kerana 'effect' itu ada potensi pada tentera.

Website John Hutchison di http://www.hutchisoneffect.ca/Dan beberapa teknologi antigraviti lagi seperti De Aquino’s ELF (Extra Low Frequency) anti gravity, Mercury Plasma antigravity, Magnetic levitation (Gertsenshtein Effect antigravity) dan Einstein’s UFT (Unified Field Theory) Antigravity.

Teknologi-teknologi yang asalnya bertujuan untuk kebaikan dicetus oleh mereka-mereka yang mencipta teknologi di atas, kemudiannya diambil oleh pihak-pihak yang tertentu bagi kepentingan peribadi mereka.

Penciptaan piring-piring terbang ini dikaitkan juga dengan NAZI di zaman Adolf Hitler dulu lagi, yang mana dikatakan saintis NAZI di Jerman lah yang mula-mula mereka cipta piring-piring terbang UFO. Alat itu juga digelar sebagai 'Nazi Bell' dan mereka mengkaji dari Einstein’s UFT (Unified Field Theory) iaitu satu teori dari saintis paling terkenal iaitu Albert Einstein.
'Nazi Bell' itu dikatakan lebih rahsia dari projek Nuklear NAZI.  Nick Cook yang terkenal dengan novel 'best selling' nya iaitu The Hunt for Zero Point , ketika membuat kajian telah mendapat sedikit maklumat tentang rekabentuk tertentu atau aplikasi alat Bell Nazi itu, sumber-sumber menunjukkan bahawa ternyata ia mampu mencipta pelbagai kesan mengejutkan pada objek di sisinya. Telah dispekulasikan bahawa alat Bell itu direka untuk menggunakan komponen 'counter-rotating' berkelajuan tinggi diisi dengan bahan khusus dan dijana dengan tenaga elektromagnetik untuk menginduksi kesan "torsion" dan mengawal kesan graviti dan yang penting lainnya.

Yang kelihatan sekarang, banyak alternatif untuk mencipta piring terbang, dan salah satu dari yang di atas kemungkinan besar adalah darinya, dan mungkin juga mereka menggabungkan kesemua teknologi itu.  Wallahu a'lam .......0 comments:

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK