Tuesday, May 24, 2011

Lelaki ditahan kerana letak kemera pengintip di toilet Starbucks


CALIFORNIA - Masyarakat Glendora, California, baru saja dihebohkan dengan pemberitaan adanya "pengintip" di toilet wanita di sebuah kedai kopi ternama asal Amerika, Starbucks.

William Velasco (25) adalah seorang warga keturunan Filipina-Amerika yang ditangkap polis setempat kerana telah meletakkan kamera tersembunyi di toilet wanita di kedai kopi tersebut.

Polis mendapatkan video rakaman yang menampilkan 40 wanita yang sedang berada di toilet, demikian lapor abs-cbnnews, Selasa (24/5/2011).

Pihak berkuasa belum dapat menjelaskan apakah video tersebut sudah diunggah pelaku ke internet atau belum. Kejadian ini membuat paranoid para wanita.

Perbuatan terdakwa Velasco akan dianggap sebagai kejahatan besar, kerana para korban menganggap kes ini sebagai serangan terhadap martabat manusia dan meminta ke ini benar-benar disiasat.

Mangsa meminta penegak hukum membuat peraturan baru yang mengikuti perkembangan teknologi, sehingga kes penyalahgunaan teknologi seperti ini dapat dibendung(rhs)0 comments:

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK