Sunday, November 6, 2011

48 Visual Pelik Di Google Earth

Selamat Hari Raya Haji aku ucapkan kepada seluruh umat islam di Malaysia mahupun di luar negara. Ok kali ni aku nak share sikit mengenai salah satu applikasi Google iaitu Google Earth, aku pasti korang pernah guna aplikasi ni (kalau tak pernah memang jakun lah korang) hehe. Tapi pernah tak korang terfikir yang google earth boleh mengesan visual-visual yang tak terfikir dek pemikiran kita. Senang cerita korang lihat lah sendiri gambar-gambar bawah ni yang aku dapat dari google image


1. Will U Marry Me



2. Google Escher Effect – Paris, France


3. Graffiti in Google Maps



4. Mystery Stone Arrow




5. Auto Antics



6. Localised Black Hole Discovered



7. Face of Satan on Google Earth



8. Heart-shaped Island



9. Man-Shaped Lake in Brazil



10. Iraq’s Bloody Lake



11. Issaouane Erg desert – Dunes (Algeria)



12. Giant Gulliver at Hunters Hall Park, Craigmillar, Scotland



13. Terrain Face in Google Maps



14. Osmington White Horse



15. Google Escher Effect in Houston



16. Land Art near Munich Airport



17. KFC Space Logo



18. Firefox Logo



19. Where’s Waldo in Google Maps?



20. Bunny in Google Maps



21. Coca Cola Logo in Google Maps



22. Portrait of Ghenghis Khan in Google Maps



23. The Vitruvian Man by Da Vinci



24. The Palm Islands of Dubai



25. Oprah Maze



26.Guitar-Shaped Mansion



27. I Love U



28. Crop Circles



29. Ghost Town: Prypiat, Ukraine



30. Ni Pena Ni Miedo (No Shame Nor Fear)



32. Giant of Córdoba taking bath



33. Google Maps Oddity



34. Brunel 200th Birthday Maze



35. Land Art – Bug in Illinois



36. Karl’s Maze, Germany



37. Giant Thumbprint on Google Maps



38. Luecke in Texas


39. Giant Shadow



40. Inca Civilisation


41. Lizard


42. Pacman


43. Santa Clause


44. Sperm


45. Flying Car


46. UFO Landing


47. Giant Face


48. Face On Google Earth



2 comments:

Pisyek said...

macam photoshop pun ada, hahahaha....

Dunia Pisyek

aPIP said...

haha... :D

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK