Thursday, October 20, 2011

Proton Saga RS Turbo 6 Gear??

Anda sudah tahu mengenai keluaran proton saga terbaru yang telah pun dikeluarkan versi RS? Jimat minyak, tahan lasak masa banjir, hanya number plat mungkin tercicir masa banjir ketika meredah banjir. Boleh bawak sampai speed 170km/h ketika di highway waktu mesin penangkap had laju tengah charge bateri dia dengan enjin berkuasa 1.3 Manual, kalau cerita pasal teksi yang pakai kelas 1.6 tak tekejar ok.
Tapi yang ni bukan cerita pasai BLM, sebab aku tau korang pon tak nak dengar, ok aku nak tunjuk gambar yang mungkin geng Satria Neo 1.3 ( Satria Neo 1.6 tak kot :) akan lelong, trade in kereta mereka di kedai second hand dan 'grab' Proton Saga pula lepas nih..tak percaya..? Jom usha




                                  

Ada tiga model yang mungkin akan keluar, yang bawah sekali tu aku rasa akan laju sebab 6 gear speed, (dahsyat la 6 gear) meter mungkin 400km/j..hahaha..aku tipu jer tu..tukar sana sikit sini sikit buleh lawan Mitsubishi Lancer Evo 3.. hahaha, sambil tangan pegang rokok kat luar tingkap pakai Frogskins Oakley...anda mahu cuba? Cuba pegi testdrive kalau berani. Bila nak release? Aku tatau, aku tak keja kilang Proton, syall lah kan aku nih. Mungkin pemandu takkan sesat lagi dengan GPS terbina dalam kereta ni. Tapi yang pastinya muffler ekzos Saga versi RS ni di bahagian tengah, mungkin nak menampakkan RACING. Racing ker...? tangan dibahu, mata keatas~



7 comments:

Zulfikar Hazri said...

168hp.. bagi aku kuat.... utk kereta2 family dan kecik... memang kuat...

dah hampir sama taraf dengan toyota blacktop...

aPIP said...

laju tu antara kete proton yg lain.. :)

SoLy SoLicious said...

oo... tp xsuke sgt.hee

aPIP said...

satria neo baru cun kn? :D

Anonymous said...

mana datang la saga RS ni..hehe..nanti saga FLX 1.6 SE nak kluar ada la..hehe..

aPIP said...

SE keluar dulu kemudian RS

♥Aina Sofiya♥ said...

se keluar dulu kemudian RS

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK