Thursday, October 6, 2011

Gempar ~ STEVE JOBS Pengasas APPLE Meninggal Dunia

Steve Jobs, pengerusi lembaga Apple dan ikon industri selama beberapa dekad, telah meninggal dunia. Steve Jobs meninggal dunia hari ini dalam usia 56 tahun. Dalam satu kenyataan ringkas, Jobs meninggal dunia pagi ini selepas bergelut dengan penyakit kanser pankreas sejak tahun 2004.


Beliau meninggal dunia hanya sehari selepas Apple mengumumkan model terbaru, iPhone 4S.

Apple mengeluarkan kenyataan ini:

Kami amat sedih untuk mengumumkan bahawa Steve Jobs meninggal dunia hari ini.

Kecemerlangan Steve, keghairahan dan tenaga adalah sumber inovasi tidak terkira banyaknya yang memperkaya dan meningkatkan kehidupan kita. Dunia yang jauh lebih baik kerana Steve.

Kasih-Nya yang paling besar ialah untuk isterinya, Laurene, dan keluarganya. Hati kita keluar kepada mereka dan kepada semua yang telah disentuh oleh hadiah yang luar biasa.

Halaman depan dari Apple.com dipaparkan gambar Pekerjaan Steve lewat, dan halaman kedua mengandungi satu penghormatan kepada pemimpin industri:

Steve Jobs
1955-2011
Apple telah kehilangan berwawasan dan genius kreatif, dan dunia telah kehilangan manusia yang menakjubkan. Orang-orang kita yang telah cukup bernasib baik untuk mengetahui dan bekerja dengan Steve kehilangan kawan yang dikasihi dan mentor inspirasi. Steve meninggalkan di belakang syarikat bahawa hanya dia dapat dibina, dan semangat buat selama-lamanya akan menjadi asas Apple.

Steve Jobs demos Apple Macintosh, 1984

Steve Jobs introduces the Macintosh to the world. Computing would never be the same.

0 comments:

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK