Monday, July 18, 2011

Tesco Paling Grand Terdapat Di South Korea

Pernah tak terfikir bagi sesapa yang rasa barangan dalam peti sejuk kat umah tu yang dah habis dan masa nak naik train terlupa nak singgah Giant atau pasaraya membeli belah terkemuka di Malaysia ni.Ni mungkin boleh terjadi kalau korang semua tinggal di South Korea. Sebelum nak naik train korang boleh shopping dlu barang dapur dan lepas shopping tu barang akan terus sampai ke depan anda lepas bukak pintu rumah anda. Hebat bukan?kan..kan..kan..haha, Jom tengok video & gambar bawah ni..




Dengan hanya scan QR code barang yang ada di stesyen train nih,,korang boleh beli apa saja yang korang suka..ini dipanggil Tesco Homeplus, ada kene mengena dengan Google+Plus ker?? haha,.. Jangan dok scan-scan sampai terlepas train pulak.. :D mihahaha...



4 comments:

Tara Asrar said...

kalau lah saya di korea tu kan...and ada smart phone uh!! OMG~

aPIP said...

haha...kalau mcm sy,scan gune nokia 3310 jer,,, haha

Mr Rileks said...

kalaulah tesco malaysia pun mcm nie... awesome!

aPIP said...

haha,,,kn... tp kene ade smartphone....

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK