Monday, June 20, 2011

Akhirnya pengasas facebook beli rumah setelah lama menyewa

Pengasas Facebook Mark Zuckerberg dikhabarkan membeli rumah baru yang harganya senilai USD 7 juta a. Ini mungkin menjadi salah satu pembelian termahal Zuckerberg yang dikenali seorang yang sederhana.

Ya, meski julukan jutawan melekat pada dirinya, Zuckerberg memang dikenal low profile dalam kehidupan sehariannya. Penampilannya tak jauh dari tshirt, seluar jeans dan kasut sport. Sebelumnya, dia pun merasa cukup tinggal di sebuah apartment kecil dengan tilam di lantai dan akses internet dial up.

Dilansir Los Angeles Times, lelaki berusia 26 tahun itu kini membeli rumah yang berlokasi di Palo Alto, California, Amerika Syarikat (AS).

Terdapat lima bilik tidur, sebuah ruang makan dan ruangan kecil untuk bermuzik. Rumah ini pun memiliki kolam renang dan panggung luar yang dilengkapi peralatan.

Kawasan yang eluas 17.000 kaki persegit ini dikelilingi pohon citrus . Rumah ini khabarnya juga hanya perlu waktu tempuh 10 mienit untuk pelabat pusat Facebook yang baru di Menlo Park.

 
p/s: Biasa jer kot rumah baru Mark ZUCKERBERG ni... kalau dok Malaysia confirm bungalow besar sebiji...kehkehkeh....0 comments:

Post a Comment

Share

ENTRY POPULAR THIS WEEK